ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În această săptămână vor începe negocierile pentru obținerea împrumutului din Federația Rusă

10:12 | 29.06.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Procedura de relansare a negocierilor pentru obținerea unui împrumut din Federația Rusă va fi lansată în această săptămâna, transmite MOLDPRES.

Președintele Igor Dodon a declarat astăzi, după ședința săptămânală cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, că va relansa procedura prevăzută de lege pentru obținerea împrumutului de 200 milioane de euro din partea Federației Ruse.

"Voi emite decretul de inițiere a procedurilor de negociere. Relansarea negocierilor va fi discutată și în comisiile de profil ale Legislativului. Vom fi atenți să nu comitem erori care ar putea fi sancționate", a menționat șeful statutului.

În același timp, președintele Dodon a specificat că a primit asigurări din partea oficialilor ruși, cu care s-a întâlnit în cadrul vizitei efectuate recent la Moscova, că exporturile agricole moldovenești vor continua să fie scutite de taxe.

"Fructele, vinurile și conservele moldovenești vor continua să fie scutite de taxe în Federația Rusă", a spus șeful statului.

img20005209

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!