ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Decizia Executivului pentru angajarea răspunderii asupra proiectului de modificare a Legii bugetului de stat a fost publicată în MO

11:06 | 02.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Hotărârea Guvernului pentru angajarea răspunderii asupra proiectului de lege privind modificarea Legii bugetului de stat a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. În același număr sunt publicate toate cele patru proiecte asupra cărora cabinetul de miniștri și-a angajat ieri răspunderea, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, modificarea operată la buget prevede majorarea veniturilor cu 52,4 milioane de lei și a cheltuielilor cu peste 1 miliard de lei. Totodată deficitul bugetar va crește cu 1 miliard 231 milioane de lei.

Conform proiectului, cei mai mulți bani sunt prevăzuți pentru acordarea unei indemnizații unice de 700 de lei pensionarilor și altor categorii sociale cu venituri mai mici de 3 000 de lei, majorări de salarii pentru angajații din sectorul medical și majorarea Fondului de subvenționare a agriculturii cu 100 milioane de lei.

Modificările propuse în proiect se atribuie domeniilor: protecție socială - 489,6 milioane de lei, ocrotirii sănătății - 428,1 milioane de lei, serviciului de stat cu destinație generală - 195 milioane de lei, domeniului economic - 160,5 milioane de lei.

Deficitul bugetului public național va fi de aproximativ 17,5 miliarde de lei, iar Guvernul planifică să-l acopere din împrumuturi și granturi de peste hotare și din emisia suplimentară a valorilor mobiliare de stat.

Celelalte proiecte asupra cărora Cabinetul de miniștri și-a asumat răspunderea țin de majorarea salariilor medicilor și acordarea indemnizației unice persoanelor cu venituri mici.

img20005330

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!