ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Interpreți din R. Moldova au devenit laureați ai unui concurs internațional online din Federația Rusă

18:03 | 03.07.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Mai mulți tineri interpreți din Republica Moldova au devenit laureați ai Concursului Internațional de Artă "Звездочки Адыгеи-2020”, ediția a XI-a, organizat online în Republica Adîgheia din Caucazul de Nord, Federația Rusă, informează MOLDPRES.

Potrivit președintelui juriului, Eugenia Ursu, conducătoare a Asociației Obștești "Moldova și minoritățile sale", Club UNESCO, concursul a fost organizat în orașul Maikop de către Ministerul Culturii și Centrul de Cultură Populară al Republicii Adîgheia în cadrul activităților consacrate celor 100 de ani de la crearea acestei republici.

La concurs au participat circa 500 de copii și tineri din nouă țări: Belarus, Germania, Iordania, Israel, R. Moldova, România, Turcia, SUA și din Federația Rusă.

Astfel, laureați ai concursului au devenit Anastasia Barbă din Chișinău (categoria de vârstă 10-15 ani), Irina Revenco din Bălți, Mădălina Sârbu din Stăuceni, Nadia Crajevschi din Chișinău (categoria de vârstă 16-22 de ani), Roman Rurac din Bălți și Victoria Svarova din Chișinău (categoria de vârstă 10-15 ani) și Nicoleta Dolganiuc din Chișinău (categoria de vârstă 6-9 ani).

Eugenia Ursu a mai afirmat că, pe parcursul anilor, peste 100 de copii și tineri din țara noastră și-au confirmat titlul de laureat al acestui concurs. Astfel, în posesia Marelui Premiu au intrat Ana Cernicova, Cristian Papanaga, Mihaela Stratan și Evelina Malanca.

Laureați au mai fost Irina Covalciuc, Liuba Doga, Sandu Bantaș, Laura Bairamova, Valeria Dunai, Maria Codreanu, Valeria Ilcu, Natalia Țurcan ș.a.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!