ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Organizarea şi exercitarea profesiei de medic veterinar va fi reglementată prin lege

17:33 | 09.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/. Organizarea şi exercitarea profesiei de medic veterinar va fi reglementată prin lege. Un proiect de lege ce prevede acest lucru a fost adoptat astăzi în lectura a doua de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, domeniul de activitate al medicului veterinar va include medicina veterinară, siguranţa produselor alimentare, diagnosticul de laborator veterinar, supravegherea salubrităţii furajelor și altor produse nutritive destinate animalelor. De asemenea, activitatea medicului veterinar se va extinde asupra identificării, înregistrării și reproducerii animalelor, având responsabilitatea de a prescrie, elibera, comercializa și administra produse farmaceutice de uz veterinar, raticide şi dezinfectanţi.

Totodată, proiectul prevede că activitatea medicului veterinar nu va fi activitate de întreprinzător. Legea mai prevede crearea Colegiului Medicilor Veterinari care va ţine sub control aspectele fundamentale ale activităţilor sanitar-veterinare și va coordona formarea profesională continuă a specialiștilor. Colegiul va reprezenta o organizaţie profesională autonomă, apolitică şi nonprofit, din care vor face parte, obligatoriu, toţi medicii veterinari din Republica Moldova. Veniturile  anuale ale Colegiului vor fi formate din cotizaţiile anuale de membru.

O altă prevedere a proiectului este instituirea anuală, în ultima sâmbătă din luna aprilie, a Zilei profesionale a medicului veterinar din Republica Moldova.

img20005546

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!