ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Starea de urgenţă în sănătate publică se extinde până la 31 iulie

17:54 | 10.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/.  Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis în şedinţa de astăzi să prelungească starea de urgenţă în sănătate publică, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, până la data de 31 iulie 2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului dat în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, transmite MOLDPRES.

Potrivit prim-ministrului Ion Chicu, preşedintele CNESP, care a făcut declaraţii în seara zilei de vineri, după şedinţa Comisiei, hotărârea a fost determinată de situaţia pandemică care, deocamdată rămâne a fi critică şi se amplifică, atât în context mondial, cât şi regional.

Odată cu extinderea stării de urgenţă în sănătate publică se menţin şi unele interdicţii ce ţin de intrarea străinilor în Republica Moldova; desfăşurarea ceremoniilor; activitatea instituţiilor preşcolare, taberelor de odihnă, cluburilor de noapte, discotecilor, parcurilor de distracţii, zonelor de agrement etc.

Totodată, din 16 iulie, în sălile de sport va fi permis duşul. De asemenea, din 16 iulie va fi reluată etapizat activitatea centrelor de reabilitare, inclusiv instituţiilor balneo-sanatoriale.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 1819 teste, fiind confirmate 258 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, până la ziua de 10 iulie, în ţară au fost înregistrate 18 924 de cazuri de COVID-19.

img20005582

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!