ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea țării s-a întrunit în ședință

11:43 | 13.07.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a participat astăzi la o nouă ședință cu președintele țării și președintele Legislativului, unde au fost discutate subiectele prioritare pe agendă, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În cadrul ședinței, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a informat că nu a fost depusă nici-o moțiune de cenzură asupra Guvernului ca urmare a angajării răspunderii pe cele patru proiecte, printre care rectificarea bugetului. Ieri s-au epuizat 72 de ore pe care le-au avut la dispoziție deputații pentru a depune moțiunea. Respectiv, urmează semnarea documentelor în Parlament și promulgarea de către președintele statului, Igor Dodon.

„Sper că, pe parcursul săptămânii, proiectele vor fi promulgate, astfel încât să putem începe implementarea lor, acestea fiind atât de importante cetățenilor și necesare economiei”, a precizat Ion Chicu în cadrul briefingului.

Mâine, 14 iulie, va ajunge în țară primul lot de șase locomotive din cele 12 unități, procurate în premieră de către Republica Moldova de la obținerea independenței. Locomotivele vor intra în posesia „Căii Ferate din Moldova”. Potrivit premierului, acest fapt va permite resuscitarea activității întreprinderii, or fără infrastructura feroviară nu poate fi dezvoltată economia națională. Tot mâine va fi transmis Republicii Moldova primul lot de asistență, oferit din partea UE și OMS pentru țările Parteneriatului Estic.

Șeful Guvernului a informat că proiectele de reconstrucție a drumurilor sunt în plină desfășurare. „Ne bucurăm că infrastructura drumurilor ne va permite asigurarea activităților economice. Totodată aceste investiții înseamnă locuri de muncă și salarii pentru cetățenii noștri”, a menționat Ion Chicu. De asemenea, începe activitatea de pregătire a celor 16 platforme industriale, pentru care Guvernul a alocat 50 milioane de lei. Este vorba de 16 centre raionale unde se vor construi zone industriale dotate cu toate utilitățile necesare pentru dezvoltarea economiei în țară.

 În finalul briefingului, prim-ministrul s-a referit la situația pandemică în țară, menționând că deși numărul cazurilor noi de infecție a scăzut cu cca 40% comparativ cu luna iunie, a fost necesară prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 31 iulie, fiind luată în considerare evoluția pandemiei în plan regional și mondial unde s-au înregistrat 240 mii cazuri pe zi. În context, șeful Guvernul a îndemnat cetățenii să manifeste responsabilitate în respectarea regulilor sanitar epidemiologice și solidaritate cu toată lumea.

img20005615

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!