ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Administrația Grădinii Botanice a stabilit o serie de restricții pentru vizitatori

13:24 | 13.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Administrația Grădinii Botanice din Chișinău a semnat un ordin prin care a stabilit o serie de restricții pentru vizitatori, cea mai importantă prevede interdicția circulației cu bicicleta, transmite MOLDPRES.

Astfel, este interzisă circulația cu bicicleta pentru persoanele cu vârsta mai mare de 10 ani; vânatul, pescuitul în lacuri şi capturarea animalelor; distrugerea şi/sau deteriorarea arborilor, puieţilor, lăstărişului sau a seminţişului; vânatul de păsări şi animale sălbatice, distrugerea muşuroaielor de furnici, vizuinilor, cuiburilor, ascunzişurilor, altor sălaşe de animale; culegerea şi colectarea neautorizată a plantelor medicinale, a florilor, fructelor, pomuşoarelor, ciupercilor, seminţelor, frunzelor; deplasarea cu mijloacele de transport în afara drumurilor publice sau a terenurilor special amenajate; spălarea mijloacelor de transport; deplasarea fără autorizaţie a persoanelor străine în zonele interzise; deplasarea pe teritoriul Grădinii Botanice cu animale de companie (câini, pisici etc.), indiferent de mărimea si vârsta animalului.

Grădina Botanică a fost fondată în anul 1950 și este amplasată pe o suprafață de 104 hectare pe care se află 185 000 de exponate care reprezentă o colecţie unică de plante din flora autohtonă. 

Potrivit administrației, restricțiile au scopul de a menţine ordinea publică şi curăţenia pe întreg teritoriul Grădinii Botanice.  

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!