ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Boris Gâlcă: “Prognoza evoluției situației epidemiologice în Chișinău este rezervată”

12:22 | 14.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Chiar dacă are loc o stabilizare lentă, prognoza evoluției situației epidemiologice în municipiul Chișinău este una rezervată, transmite MOLDPRES.

Șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate, Boris Gâlcă, a declarat astăzi la ședința Consiliului Municipal că “deși se înregistrează o stabilizare lentă, prognoza evoluției situației pandemice în municipiul Chișinău este una rezervată”.

În același timp, oficialul a spus că “se constată că nu există o solidaritate a populației referitoare la respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19, iar acest lucru va duce la menținerea situației pandemice”. “Din cele peste o mie de focare de COVID-19 descoperite la data de 13 iulie, 55 sunt pe teritoriul municipiului Chișinău”, a spus Gâlcă.

Potrivit informațiilor prezentate, incidența infectării cu COVID-19 în mun. Chișinău este de 650 cazuri la 100 de mii de persoane, cu 140 de cazuri mai multe decât raportul existent pe țară.  

img20005649

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!