ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe

09:15 | 16.07.2020 Categorie: Comunicate

Managementul plăților – un nou ciclu de instruiri online pentru specialiștii în finanțe publice

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) invită specialiștii în finanțe publice să se înscrie la primele seminare ale noului ciclu de instruiri online cu genericul: „Managementul plăților: cheltuielile de casă prin note de transfer”, programate pentru luna iulie curent. Instruirile vor fi organizate în perioadele 21 – 22 iulie și 28 iulie – 29 iulie 2020. 

Fiecare seminar are o durată de 2 zile, 6 ore de studii, și se va desfășura în intervalul orelor 13.00 - 16.00. Instruirile sunt contra plată. Ele vor decurge în regim de videoconferință, cu utilizarea aplicației Zoom. 

Modulul acestor instruiri a fost elaborat de CTIF în comun cu specialiști din cadrul Ministerului Finanțelor și are scopul de a dezvolta cunoștințele teoretice și practice ale participanților la seminare în materie de management al plăților. 

În cadrul seminarelor vor fi prezentate cele mai frecvente erori înregistrate în procesul executării bugetului public național care atrag după sine corectarea cheltuielilor de casă prin note de transfer. Accentul va fi pus pe efectuarea exercițiilor practice de corectare a cheltuielilor de casă prin note de transfer. Agenda seminarului poate fi consultată pe https://www.ctif.gov.md/sites/default/files/inline-files/Agenda%20managementul%20platilor.pdf. 

Doritorii de a participa la instruiri urmează să se înscrie în prealabil, accesând link - ul: https://forms.gle/mYWocvfDEBeZ36fX8. Pentru a obține mai multe informații despre  participarea la seminare, apelați Centrul de instruire în finanțe al CTIF, tel: 022 822-032, 069376422. 

În prima jumătate a anului curent, CTIF a organizat 17 cursuri on-line cu tematici privind  finanțele publice la care au participat 366 de specialiști care activează sau doresc să activeze în acest sector.   

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!