ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va adera la Convenția privind transporturile internaționale feroviare

09:16 | 17.07.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 17 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova va adera la Convenția privind transporturile internaționale feroviare (COTIF). Un proiect de lege în acest sens a fost votat ieri, în două lecturi, de către Parlament, comunică MOLDPRES.

În conformitate cu prevederile Convenției și regulilor uniforme privind Contractul de Transport Internațional Feroviar al Mărfurilor, Republica Moldova va adera la acest instrument internațional cu declarația că va aplica regulile din Convenție doar pe sectorul de cale ferată de la stația Ungheni până la punctul de trecere a frontierei de stat Ungheni-Iași pe distanța de 1.183 de metri și tronsonul de la stația Giurgiulești până la punctul de trecere a frontierei de stat Giurgiulești-Galați, pe distanța de 272 de metri, lungimea totală fiind astfel de 1.455 de metri.

Actualmente, COTIF reunește 50 de state din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Sediul organizației se află la Berna, Elveția. Proiectul de aderare se înscrie în angajamentele asumate în cadrul Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

img20005755

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!