ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

R. Moldova susţine acţiuni ce prevăd protecţia stratului de ozon

11:04 | 20.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/.  Membrii Cabinetului de miniştri au aprobat luni proiectul de lege pentru aderarea Republicii Moldova la Amendamentul la Protocolul de la Montreal privind substanțele care distrug stratul de ozon, adoptat la 15 octombrie 2016, transmite MOLDPRES.

La 27 iulie 1996, Republica Moldova a ratificat Convenţia pentru protecția stratului de ozon, semnată la Viena pe 22 martie 1985, şi Protocolul privind substanțele ce distrug stratul de ozon, semnat la Montreal la 16 septembrie 1987.  

Protocolul de la Montreal reprezintă un tratat internaţional din domeniul protecţiei mediului, care are drept scop protejarea stratului de ozon prin suprimarea treptată a substanţelor responsabile de distrugerea acestuia. În conformitate cu prevederile Protocolului, statele-părţi au drept obiectiv întreprinderea măsurilor necesare pentru a proteja sănătatea umană şi mediul înconjurător împotriva efectelor adverse care rezultă sau ar putea rezulta din activităţile care contribuie la deprecierea stratului de ozon.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!