ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mircea Lucescu ar putea să fie noul antrenor al echipei Dinamo Kiev

11:42 | 23.07.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Mircea Lucescu ar putea să fie peste câteva zile noul antrenor al echipei Dinamo Kiev, relatează MOLDPRES cu referire la diferite site-uri, inclusiv prosport.ro.

„Nu am furnizat aceste informații până acum, pentru că ni s-a părut că este greu de crezut, dar mai multe surse confidențiale spun că devine tot mai probabil, că noul antrenor al lui Dinamo Kiev este Mircea Lucescu”, spun cei de la „Druzi Dynamo”, pe pagina oficială de Facebook.

„Il Luce” îl va avea drept antrenor secund pe moldoveanul Alexandru Spiridon, tehnicianul care i-a fost alături în cei 12 ani în care a lucrat un Ucraina la rivala Șahtior Donețk.

Dinamo Kiev a reziliat recent contractual cu fostul internațional Oleksiy Mykhailychenko. Patronul Igor Surkis nu a fost mulțumit că echipa a terminat campionatul pe locul doi. 

„Il Luce” a antrenat 12 ani în Ucraina. A câștigat de 8 ori campionatul, a obținut de 6 Cupe ale Ucrainei și 7 Supercupe. Aici se adaugă o Cupă UEFA și mai multe participări în Champions League.

Mircea Lucescu are 74 ani și s-a despărțit de naționala Turciei în luna februarie a anului 2019. În această perioadă a avut mai multe oferte și a negociat cu Santos, Fenerbahce și Beșiktaș. A refuzat pentru că nu a crezut în proiectul acestor echipe. „Îmi place să construiesc echipe, dar am nevoie de timp, nu e ușor. Nu ajunge doar să transferi jucători. Dacă voi găsi un club cu un asemenea proiect, mă voi întoarce pe bancă. Altfel, nu”, a declarat antrenorul român într-un interviu acordat presei din Italia.

img20005934

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!