ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O elevă din Chișinău a obținut premiul I la un concurs internațional de pictură din România

12:58 | 23.07.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Daria Sirotiuc în vârstă de 17 ani, elevă la  Școala de Arte Plastice pentru copii ” A. Șciusev” și la Liceul Teoretic „Antioh Cantemir” din capitală, a obținut premiul I la Concursul Internațional de arte plastice “Ionel Perlea”, ediția I-a, care s-a desfășurat zilele acestea în orașul Slobozia, România, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea” din Slobozia, Asociațiile ”Pro Valores” și ”Ovalsart”, cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița. În competiție s-au înscris peste 50 de concurenți cu vârste între 10 și 25 de ani din Republica Moldova, Anglia și România.

Potrivit președintelui Asociației pentru Cultură și artă ”Arbor” din România, Victoria Nagy Vajda, pentru participarea la Concursul Internațional de Arte plastice “Ionel Perlea” - ediția I, asociația a promovat 19 elevi ai Școlilor de Arte Plastice pentru copii din R. Moldova, prin organizarea părții logistice și achitarea taxei de participare. ”Din acești 19 elevi, șase au fost premiați de către juriul concursului, printre care Premiul I, III și patru mențiuni din cele 5 mențiuni acordate de organizatorii concursului”, a mai spus Victoria Nagy Vajdas.

Astfel, de premiul III a beneficiat Tatiana Ciahur (15 ani), elevă la Școala de Arte Plastice pentru copii „A. Șciusev” din Chișinău, iar de mențiuni -  Ekaterina Prigonyuk (16 ani), elevă la Școala de Arte Plastice pentru copii din Râbnița, precum și Xenia Nicolaeva (17 ani), Iulia Mosiesnco (14 ani) și Anastasia Cojocari-Goncear (13 ani) de la Școala de Arte Plastice pentru copii ”A. Șciusev” din capitală.

Lucrările tinerilor artiști laureați vor fi expuse în cadrul ediției a XXIX-a a Festivalului “Ionel Perlea”, eveniment care se va desfășura între 29-31 iulie 2020 la Slobozia și care va marca împlinirea a 120 de ani de la nașterea și a 50 de ani de la trecerea în eternitate a cunoscutului dirijor și compozitor. După festival, toate lucrările premiate vor face obiectul expoziției permanente care va fi organizată în Casa Memorială “Ionel Perlea” de la Ograda (județul Ialomița).

img20005938

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!