ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1100 de minori din R. Moldova au fost infectați cu COVID-19

10:09 | 24.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 24 iul. /MOLDPRES/. Un număr de 1192 de copii și 200 de femei gravide au fost infectați cu COVID-19. O bună parte dintre ei deja s-au vindecat. Anunțul a fost făcut vineri, în cadrul unei conferințe de presă, de către directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, Nicolae Furtună, comunică MOLDPRES.

Șeful ANSP a menționat că, până în prezent, au fost înregistrate 22105 cazuri de infectare cu COVID-19.

El a specificat că în ultima perioadă au apărut cazuri de infectare a nou-născuților de la mame. Șeful ANSP a reiterat îndemnul către părinți să fie precauți și să evite locurile aglomerate și terenurile de joacă. Furtună a solicitat cetățenilor, mai ales orășenilor, să evite locurile aglomerate și să păstreze distanța.

Aseară și premierul Ion Chicu a spus în cadrul unei emisiuni TV că în luna august grădinițele nu vor fi redeschise, însă se muncește pentru ca aceste instituții dar și școlile să își reia activitatea din septembrie.

img20005964

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!