ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Negocierile cu Federația Rusă privind acordarea unui împrumut în valoare de 200 milioane de euro vor fi reluate

09:49 | 27.07.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Guvernul va aproba miercuri acordul de finanțare din partea Uniunii Europene în valoare de 100 milioane de euro și va discuta și hotărârea privind re-inițierea negocierilor cu Federația Rusă privind acordarea unui împrumut în valoare de 200 milioane de euro. Declarația a fost făcută astăzi de premierul Ion Chicu după ședința săptămânală cu șeful statului și președintele Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Șeful Executivului a menționat că, în prezent, autoritățile finalizează negocierile cu Fondul Monetar Internațional în vederea semnării unui program pe trei ani. El a precizat că ultimele elemente ce urmează a fi discutate țin de reforma justiției, iar Guvernul nu și-a asumat niciun angajament care ar înăspri povara fiscală.

Ion Chicu a precizat că reluarea negocierilor cu Federația Rusă este necesară, deoarece banii au fost deja prevăzuți în buget, iar în cazul în care aceștia nu vor veni, vor fi dificultăți la finanțare.

Premierul a specificat că agricultorii din țară au suferit pierderi mari din cauza sectei, iar acest subiect trebuie să fie și este pe agenda Executivului. Seceta a compromis în special culturile cerealiere, iar Guvernul ia în calcul acordarea unor indemnizații suplimentare agricultorilor.

Șeful Guvernului a spus că situația privind infecția cu COVID-19 nu este una îmbucurătoare, iar numărul de cazuri a crescut în ultima săptămână. Astfel, restricțiile în vigoare vor fi menținute, iar în caz de acutizare a situației s-ar putea reveni la unele restricții de până la încheierea stării de urgență.

img20006030

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!