ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Muzeul Național de Istorie a Moldovei va funcționa un cinematograf în aer liber

07:49 | 28.07.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. La Muzeul Național de Istorie a Moldovei va funcționa, în perioada 1 august – 26 septembrie, în fiecare sâmbătă seara, începând cu ora 20:50, un cinematograf  în aer liber, care va derula filmele clasice moldovenești turnate la Studioul ”Moldova-Film”,  informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, evenimentul urmărește drept scop de a promova valorile noastre istorice și culturale reflectate în opere cinematografice.

Astfel, în luna  august vor fi prezentate publicului următoarele filme: ”Tunul de lemn” (Vasile Brescanu, 1986),  ”Fântâna” (Vlad Ioviță, 1966), ”Dănilă Prepeleac” (Tudor Tătaru, 1995), ”Poienele roșii” (Emil Loteanu, 1966), și  ”Se caută un paznic” (Gheorghe Vodă, 1967).

Accesul este gratuit. Numărul maxim de spectatori – 50! Reguli de respectat: purtarea măștii, distanța fizică de minim 1,5 m și accesul cu băuturi alcoolice este interzis.

 

img20006054

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!