ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe locul fostului cinematograf Gaudeamus va fi construit un bloc cu 15 etaje

10:33 | 30.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a pierdut, la Curtea Supremă de Justiție, procesul referitor la demolarea cinematografului Gaudeamus, astfel lucrările de demolare pot fi reluate, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei Curții Supreme de Justiție, demolarea cinematografului, începută în luna iunie 2018, a fost apreciată drept legală.  Anterior atât Judecătoria Chișinău, cât și Curtea de Apel au dat câștig de cauză antreprenorilor și au considerat că dispozițiile, din 2018, ale viceprimarului Nistor Grozavu de sistare a autorizației de demolare au fost ilegale.

Lucrările de demolare a cinematografului au început în iunie 2018. Antreprenorii au reușit să dea jos acoperișul dar nu au mai putut să continue activitatea de demolare din cauza protestelor.

Potrivit schiței de proiect, pe locația de 0,25 hectare a fostului cinematograf urmează a fi ridicat un bloc rezidențial cu 15 etaje, care va avea două parcări subterane.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!