ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 30 de articole din Codul Muncii au fost modificate

11:15 | 30.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea Codului muncii al Republicii Moldova vor fi publicate în numărul de vineri, 31 iulie al Monitorului Oficial, relatează MOLDPRES.

Modificările se referă, în special, la asigurarea posibilității de aplicare a programelor flexibile de muncă și de a compensa orele de muncă suplimentară cu ore libere remunerate, fapt care să fie prevăzut în contractele colective de muncă la nivel de unitate sau în contractele individuale de muncă.

De asemenea, este prevăzută garantarea menținerii locului de muncă și a salariului mediu în perioada examenelor medicale periodice, precum și scutirea angajaților de obligativitatea de a prezenta, la momentul angajării, a unor documente improprii pentru angajator.

Totodată, se propune asigurarea dreptului conducătorului unității de a transfera unele zile de repaus în alte zile. Pentru autoritățile și instituțiile publice acest drept i se oferă Guvernului.

Salariatul care intenționează să adopte un copil va avea dreptul să solicite concediu neplătit pe o durată de cel mult 90 zile.

Sursă: www.monitorul.md

img20006141

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!