ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Mandatul Misiunii EUBAM va fi prelungit cu trei ani

15:25 | 31.07.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniştri a aprobat vineri iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova, Comisia Europeană şi Guvernul Ucrainei privind prelungirea mandatului Misiunii Comisiei Europene de Asistenţă la Frontieră în Republica Moldova şi în Ucraina (EUBAM), până la 30 noiembrie 2023, transmite MOLDPRES.

Scopul Acordului constă în asigurarea prelungirii mandatului EUBAM pe următorul termen de trei ani, începând cu 1 decembrie 2020. Mandatul Misiunii a fost prelungit de cinci ori (2007; 2009; 2011; 2015 şi 2017). Actualul mandat al EUBAM expiră la 30 noiembrie 2020.

Misiunea EUBAM este o structură creată pentru a controla traficul la hotarul dintre Republica Moldova şi Ucraina. Misiunea a fost înfiinţată în noiembrie 2005, la solicitarea comună a preşedinţilor celor două ţări. Misiunea EUBAM este finanţată în întregime de Uniunea Europeană. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!