ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Prima tranșă financiară de la Uniunea Europeană va fi debursată în luna septembrie

09:09 | 03.08.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Premierul Ion Chicu afirmă că prima tranșă financiară, în valoare de 50 de milioane de euro, din partea Uniunii Europene va veni în luna septembrie, transmite MOLDPRES.

Ion Chicu a prezentat astăzi subiectele discutate la ședința săptămânală a conducerii de vârf a țării. Principalele subiecte abordate au ținut de tranșa financiară de 100 mln de euro din partea Uniunii Europene, situația în domeniul agriculturii și evoluția pandemiei de coronavirus în R. Moldova.

Potrivit prim-ministrului, după ratificarea de către Cabinetul de miniștri a Acordului privind asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, urmează ca Parlamentul să ratifice și el acest document pentru ca prima transă financiară, în valoare de 50 de milioane de euro să fie debursată în luna septembrie. "Pentru debursarea tranșei a doua este necesară îndeplinirea a șase condiționalități conținute în acest Acord ratificat de Guvern", a spus Ion Chicu.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!