ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cabinetul de miniștri alocă încă o sută de milioane de lei pentru susținerea agricultorilor

09:23 | 03.08.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de Miniștri alocă încă o sută de milioane de lei, din Fondul de Intervenții, pentru susținerea agricultorilor, transmite MOLDPRES.

Premierul Ion Chicu a declarat astăzi după ședința săptămânală cu șeful statului și președintele Parlamentului că s-a decis alocarea a o sută de milioane de lei, din Fondul de Intervenții, către Fondul de subvenționare a agriculturii. Astfel, suma totală destinată agricultorilor se ridică la 200 de milioane de lei. 

În același timp, premierul Chicu a menționat că seceta a cauzat pagube și culturilor de porumb și floarea-soarelui. "În acest moment se face evaluarea pierderilor înregistrate de culturile din grupa a doua, porumb și floarea-soarelui, care au fost și ele afectate de secetă", a spus Chicu.

De asemenea, premierul a solicitat fermierilor să își asigure activitățile la companiile de asigurări amintind că Guvernul a mărit de la 50% la 70% prima de asigurare împotriva calamităților naturale.

 

img20006250

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!