ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O companie rusă a cerut susţinerea conducerii statului în dosarul unei întreprinderi din Moldova

15:54 | 10.08.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. O companie din Federaţia Rusă, Societatea cu Răspundere Limitată (SRL) „Юг Нефтепродукт” a adresat un demers preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, şi procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în care reclamă presiuni asupra reprezentanţilor săi din conducerea Societăţii pe Acţiuni „Natur Bravo”, transmite MOLDPRES.

În scrisoarea, semnată de preşedintele SRL „Юг Нефтепродукт”, M. Umatghiriev, se indică că întreprinderea rusă este cel mai mare creditor al „Natur Bravo”, suma investiţiilor ajungând la trei milioane de euro și 17 milioane de dolari, acordate în calitate de împrumut în 2015 și, respectiv, 2018. „Dat fiind această stare de lucruri, am decis să participăm în administrarea companiei din Moldova, ceea ce este o practică încetăţenită în afaceri”, este specificat în mesaj.

În acest context, SRL „Юг Нефтепродукт” atenţionează asupra faptului că reprezentanţii săi în SA „Natur Bravo” sunt persecutaţi, obstrucţionaţi de mass-media şi organele de drept din Moldova, iar „subiectele denigratoare din presa de la Chişinău afectează imaginea şi bunul nume atât al companiei, cât şi al conducerii şi acţionarilor săi”.

SRL „Юг Нефтепродукт” vede în această campanie de denigrare şi persecutare mai multe riscuri pentru activitatea firmei din Moldova, pe care a finanţat-o, punând-o în dificultatea de a-şi onora obligaţiunile financiare faţă de compania rusă.

Astfel, concernul rus solicită şefului statului şi procurorului general să ia la control situaţia de la SA „Natur Bravo”, or, măsurile solicitate de SRL „Юг Нефтепродукт” „ar avea un impact favorabil asupra reputaţiei investiţionale a Republicii Moldova pe plan internaţional”.

img20006437

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!