ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Fotbaliștii moldoveni și-au aflat adversarii din primul tur preliminar al Ligii Europei

08:46 | 11.08.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Fotbaliștii de la echipele care reprezintă Republica Moldova în turul întâi de calificare al UEFA Europa League și-au aflat formațiile adversare, transmite MOLDPRES.

R. Moldova este reprezentată în această competiție de trei echipe - Sfântul Gheorghe, Petrocub și Dinamo-Auto. Ieri, a avut loc tragerea la sorți pentru meciurile turului întâi, astfel vicecampioana Moldovei, Sfântul Gheorghe Suruceni va debuta în cupele europene pe terenul echipei Shakhtyor Saligorsk (Belarus). Ocupanta locului trei în Divizia Națională, Petrocub Hâncești va juca pe teren propriu în primul tur preliminar al Europa League într-un meci contra lui FK TSC Backa Topola (Serbia). A treia reprezentantă a Moldovei în Liga Europei, Dinamo-Auto Tiraspol o va întâlni în deplasare pe FK Ventspils (Letonia), echipă care este antrenată de fostul internațional moldovean, Viorel Frunză. 

Conform noului program competițional al cupelor europene, meciurile primului tur preliminar al Ligii Europei se vor juca într-o singură manșă, pe 27 august, locul desfășurării celor trei partide, urmând să fie anunțat ulterior. 

Petrocub Hâncești este la a treia participare în Liga Europei, după cele din 2018 și 2019, în timp ce Sfântul Gheorghe și Dinamo-Auto urmează să debuteze în competițiile europene intercluburi. 

Amintim că, în Liga Campionilor, în urma tragerii la sorți efectuate la sediul UEFA de la Nyon, Elveția, echipa Sheriff Tiraspol va întâlni, în primul tur preliminar, formația Fola Esch din Luxemburg.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!