ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Municipal Chișinău a votat conceptul de modernizare a Pieței Agroalimentare Centrale

15:32 | 11.08.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Consilierii municipali au votat astăzi conceptul de modernizare a Î.M. Piața Centrală, transmite MOLDPRES.

Proiectul conceptului de modernizare a fost prezentat Consiliului Municipal Chișinău de către viceprimarul Inga Ionesii și a propus o abordare sistemică de îmbunătățire a acestei întreprinderi municipale.

Potrivit oficialului, modernizarea Î.M. Piața Centrală va fi desfășurată etapizat, pe următoarele sectoare: fructe, legume, sectorul angro și cel meșteșugăresc. “Vom crea condiții decente de muncă pentru comercianți, prin asigurarea condițiilor sanitare, antiepidemiologice și antiincendiare necesare”, a spus Ionesii.

Conform conceptului prezentat consilierilor, urmează a fi renovate gheretele, vor fi amenajate blocuri sanitare în toate sectoarele pieței, va fi amenajat punctul medical și va fi construit pavilionul „Pește” în sectorul de rădăcinoase.

În același timp,  pe străzile Tighina şi Armenească se prevede amenajarea parcărilor pentru vizitatori, va fi reamenajată Piața avicolă din str. Cărbunari și elaborată o platformă online pentru organizarea unui sistem universal de evidență.

Luni, 10 august, primarul Ion Ceban a declarat că modernizarea Î.M. Piața Centrală va dura maximum 2 ani.

img20006454

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!