ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova şi Cehia vor semna un memorandum privind securitatea socială

15:29 | 12.08.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniştri a votat, în şedinţa de miercuri, pentru aprobarea semnării Memorandumului privind cooperarea în domeniul securității sociale dintre Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a Republicii Moldova și Administrația Cehă de Securitate Socială din Republica Cehă, transmite MOLDPRES.

Memorandumul are drept obiectiv primar dezvoltarea relaţiilor bilaterale în domeniul securităţii sociale, contribuind la constituirea unor raporturi de colaborare favorabile instituţiilor din acest domeniu şi implicit cetăţenilor.

În prezent, CNAS aplică cinci acorduri privind garantarea drepturilor cetăţenilor în domeniul asigurării cu pensii, bazate pe principiul teritorialităţii cu Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Uzbekistan şi Federaţia Rusă.

Totodată, Casa Naţională de Asigurări Sociale aplică 12 acorduri de securitate socială bazate pe principii europene cu Bulgaria, Portugalia, România, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Belgia, Polonia, Ungaria, Lituania, Germania.

img20006497

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!