ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cabinetul de miniștri va aloca cca 7,8 mln de lei pentru achitarea indemnizaţiilor angajaţilor infectaţi cu COVID-19

16:14 | 12.08.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Circa 7,8 milioane de lei vor fi alocaţi din fondul de intervenție al Guvernului, autorităților administrației publice centrale și locale, pentru acordarea indemnizațiilor unice angajaților infectați cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. O decizie în acest sens a fost luată miercuri, la şedinţa Cabinetului de miniştri, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii Executivului, peste 2,1 milioane de lei va primi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi circa 1,9 milioane de lei - Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, bani pentru indemnizaţiile destinate angajaţilor infectaţi cu coronavirus vor primi Ministerele Justiţiei şi Apărării, Serviciul de Protecție și Pază de Stat, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, consiliile locale din municipii şi raioanele ţării, Comitetul executiv al UTA Găgăuzia. De indemnizaţii unice vor beneficia 487 de persoane.

Autoritățile publice nominalizate vor perfecta documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor respective, prin intermediul instituțiilor în care activează persoanele beneficiare.

Angajaţii infectaţi cu COVID-19 vor beneficia de indemnizaţii unice în valoare de 16 mii de lei, în conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 17 din 13 aprilie 2020.

img20006502

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!