ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobat programul pentru organizarea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie

10:35 | 15.08.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 15 aug. /MOLDPRES/.  Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor din 1 noiembrie 2020, pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune, pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral.

„Programul urmează să fie transmis spre informare şi realizare, în limita competențelor, partidelor politice, instanței judecătorești, autorităților publice centrale și locale, precum şi organelor electorale, după constituirea lor”, au explicat surse de la CEC.

În conformitate cu prevederile programului calendaristic, perioada electorală pentru alegerile prezidențiale va începe la 25 august curent.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie, conform hotărârii Parlamentului, elaborată cu referire la art. 78 din Constituția Republicii Moldova şi art. 109 din Codul electoral. Mandatul actualului Președinte al Republicii Moldova expiră la data de 23 decembrie 2020.

img20006573

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!