ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegătorii pot anunța CEC unde doresc să voteze

12:08 | 17.08.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală anunță că alegătorii pot depune cereri privind declararea locului nou de ședere, pentru a participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent, transmite MOLDPRES. 

Astfel, pentru a putea vota la o altă secție de votare decât conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește să voteze.

Prin această procedură, alegătorul va fi înscris în lista electorală a secției de votare conform locului de ședere declarat și își va putea exercita dreptul la vot la secția de votare respectivă.

Declarația împreună cu actul de identitate în copie atașat se vor depune personal până la data de 1 octombrie inclusiv. La depunerea declarației, alegătorul va prezenta și actul de identitate în original pentru confirmare.

Declaraţiile depuse pentru scrutinele anterioare nu mai sunt valabile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!