ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primele dosare privind acordarea compensațiilor provocate de calamitățile naturale au fost autorizate spre plată

11:13 | 22.08.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a autorizat ieri spre plată primele cereri de acordare a compensației pentru agricultorii care au avut de suferit de la secetă şi grindină, transmite MOLDPRES.

„Din momentul lansării procesului de recepționare a cererilor de acordare a compensației, AIPA a recepționat 106 dosare, dintre care 101 pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale ce au afectat culturile cerealiere din I grupă și cinci dosare pentru grindină”, au indicat surse de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului. 

După modificările operate de Guvern în această săptămână, cuantumul valoric per cultură, raportat la unitatea de suprafață s-a majorat de trei ori, astfel că pentru un hectar de grâu de toamnă producătorul agricol va obține despăgubiri în sumă de 1500 lei, orz de toamnă - 1530 lei, rapița - 2100 lei, terenurile reînsămânțate - 1620 lei, plantații pomicole – 3800 lei, legume - 2 000 lei, viță-de-vie - 3 000 de lei.

AIPA încurajează producătorii agricoli care au fost afectați de calamitățile naturale (secetă și grindină) să depună dosarul, în timp util, spre a putea beneficia de suport din partea statului.

Termenul limită de depunere a dosarului este 18 septembrie 2020.

img20006761

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!