ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Google a extins oferta pentru R. Moldova la 300 mii utilizatori educaționali G Suite

13:01 | 22.08.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Pe parcursul ultimelor trei săptămâni, urmare a semnării Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării /MECC/ și gigantul american Google, 15 mii de cadre didactice din instituțiile de învățământ din întreaga țară au aplicat pentru crearea contului G Suite. Ca rezultat, Google a extins oferta pentru țara noastră de la 10 mii la 300 mii de utilizatori educaționali ai G Suite, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MECC, Google pentru Educație reprezintă soluția numărul unu în lume în privința tehnologiilor de predare - învățare, cu peste 120 de milioane de utilizatori globali. Numărul utilizatorilor Google pentru Educație a crescut de la 80 de milioane la 120 de milioane în primele luni de la începutul pandemiei de COVID-19, iar guvernele multor țări au optat pentru conectările centralizate a instituțiilor de învățământ și a cadrelor didactice pentru a asigura uniformitatea procesului de învățare la distanță.

„Parteneriatul pe care îl construim cu Compania Google facilitează implementarea tehnologiilor performante în educație, prin utilizarea diverselor platforme de învățare, care dezvoltă creativitatea și încurajează învățarea practică prin dezvoltarea abilităților digitale atât de necesare contextului în care ne aflăm", a afirmat ministrul Igor Șarov.

Profesorii cărora li s-a creat cont G Suite beneficiază de cursul de formare „Dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice, pentru predare-învățare-evaluare, cu GSuite pentru Educație" din cadrul Programului Național de Alfabetizare Digitală a cadrelor didactice, desfășurat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație "Clasa Viitorului", cu sprijinul Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, USAID, Suediei și UK aid prin intermediul Proiectului și Fundației Orange Moldova prin Intermediul Centrului de Informații Universitare.

img20006767

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!