ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Astăzi începe perioada electorală pentru alegerile prezidențiale

09:02 | 25.08.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Perioada electorală pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, începe astăzi, transmite MOLDPRES.

Perioada electorală durează 90 de zile și se finalizează odată cu confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatului de Președinte de către Curtea Constituțională.

Principalele acțiuni în perioada electorală constau în constituirea și organizarea activității organelor electorale inferioare, înregistrarea grupurilor de inițiativă și a candidaților la funcția de Președinte, constituirea și organizarea secțiilor de votare, actualizarea și publicarea listelor electorale, informarea alegătorilor și instruirea funcționarilor electorali, monitorizarea alegerilor și reflectarea lor în mijloacele de informare în masă, organizarea votării, numărarea voturilor şi totalizarea rezultatelor alegerilor etc.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!