ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toate formațiunile politice își pot înainta candidații pentru funcția de președinte al statului

11:14 | 25.08.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Toate cele 48 de formațiuni politice din Republica Moldova au dreptul să susțină și să înainteze candidați la alegerile pentru funcția de Președinte al țării, transmite MOLDPRES.

În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Electorale Centrale a fost adoptată lista partidelor și altor organizații social-politice cu dreptul de a susține candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova în scrutinul din 1 noiembrie 2020. Lista poate fi accesată pe pagina de internet a Agenției Servicii Publice.

Pentru a fi înregistraţi de Comisia Electorală Centrală, toţi candidaţii la funcţia de Preşedinte depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15000 şi nu mai mult de 25000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova.

Tot în cadrul ședinței de astăzi s-a decis că înregistrarea candidaților la funcția de președinte va avea loc în perioada 1 – 11 septembrie.

În același timp, la ședință au fost stabilite responsabilitățile suplimentare ale autorităților administrației publice centrale, ale autorităților publice locale, precum și ale unor instituții, cu privire la asigurarea desfășurării în bune condiții a alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

Astăzi a fost dat startul perioadei electorale pentru alegerile prezidențiale.

img20006826

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!