ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat Regulamentul privind achizițiile publice de lucrări

10:06 | 26.08.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Membrii Cabinetului de miniştri au aprobat astăzi Regulamentul privind achizițiile publice de lucrări. Totodată, Executivul a abrogat decizia în acest sens din 2016, transmite MOLDPRES.

Regulamentul privind achizițiile publice de lucrări stabilește mecanismul de inițiere și desfășurare a procedurii de atribuire a contractelor de achiziții publice de lucrări.

Valoarea contractului de achiziții publice de lucrări este estimată de către autoritatea contractantă, în corespundere cu prețurile medii stabilite în mod curent pe piață și cu respectarea prevederilor din Legea privind achizițiile publice, cu excepția cazurilor când valoarea estimată este calculată de un organism de expertizare autorizat în conformitate cu prevederile legale sau conform studiilor de prefezabilitate/fezabilitate.

Conform documentului, pentru fiecare procedură de achiziție publică de lucrări, în cel mult 30 de zile de la data aprobării bugetului propriu, autoritatea contractantă publică separat în Buletinul achizițiilor publice un anunț de intenție, utilizând formularele standard elaborate de către Agenția Achiziții Publice.

„Pentru contractele de achiziție publică de lucrări, a căror valoare estimată, fără taxa pe valoarea adăugată, este mai mică de două milioane de lei, publicarea anunțului de intenție nu este obligatorie”, indică decizia Guvernului.

img20006865

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!