ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turcia a donat R. Moldova un lot de echipament medical și tehnică de calcul

16:52 | 26.08.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Un lot ajutor umanitar din care fac parte echipament medical și tehnică de calcul a fost livrat astăzi în Republica Moldova, în cadrul vizitei efectuate de ministrul turc de Externe, Mevlüt Çavuşoğlu, comunică MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut de oficialul turc în cadrul unui briefing susținut în comun cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Oleg Țulea. Cei doi oficiali au menționat că în cadrul întrevederii de astăzi au abordat subiecte ce țin de dialogul politic, relațiile comercial-economice și investiționale și cooperarea în domeniul afacerilor consulare

Șeful diplomației de la Chișinău a specificat că Turcia este cel de-al 7-lea partener comercial al țării noastre, dar și un important partener investițional. El a mulțumit Guvernului turc pentru suport și a specificat că, pe parcursul ultimilor ani, țara noastră a beneficiat de asistență în valoare de peste 400 mii de dolari.

Oficialul turc a menționat că volumul schimburilor comerciale între țările noastre a crescut în anul 2019 cu 24 la sută, însă anul acesta, din cauza pandemiei, a fost o scădere. El a reiterat faptul că țara sa este gata să acorde suport R. Moldova.

Tot astăzi, ministrul turc va avea o întrevedere cu președintele Igor Dodon și cu premierul Ion Chicu, iar mâine va întreprinde o vizită la Comrat pentru inaugurarea Consulatului General al Turciei în această localitate.

img20006890

img20006890

img20006890

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!