ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost făcută publică lista țărilor pentru care este stabilit regimul de autoizolare de 14 zile

15:44 | 28.08.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/ a publicat în după amiaza zilei curente lista țărilor pentru care este stabilit regimul de autoizolare de 14 zile, la intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Documentul cuprinde 53 de state și va fi actualizat odată la 14 zile, comunică MOLDPRES. 

În listă se numără state precum România, Ucraina, Franța, Spania, SUA, Israel, India, Croația, Albania, Armenia, Kazahstan, o serie de state din America Latină și din Africa.

Lista va fi publicată și pe site-urile Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Afacerilor Interne și Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Conform datelor MSMPS, indicatorul pentru includerea în listă a statelor este incidența cazurilor de COVID-19.

Astfel, începând cu data de 1 septembrie, cetățenii care revin din aceste state vor fi obligați să completeze fișele epidemiologice, iar concetățenii noștri reveniți acasă din țările care au rămas în afara listei vor fi scutiți de carantină.

img20006926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!