ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au extins Codurile Galbene de caniculă și pericol excepțional de incendiu

16:03 | 28.08.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat astăzi că prelungește Codul galben de caniculă și cel de pericol excepțional de incendiu, până pe data de 4 septembrie, comunică MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în acest interval de timp, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33+35°C.

În acest context, medicii atenţionează în special persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copiii şi pacienţii cu maladii cardiovasculare şi respiratorii, alergicii, să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pânză naturală, să-şi acopere capul şi să aibă grijă de hidratare. 

Conform meteorologilor, temperaturile vor rămâne caniculare până la finele săptămânii viitoare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!