ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării lansează Linia Verde a Siguranței în Educație

12:17 | 29.08.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului, lansează Linia Verde a Siguranței în Educație. Acțiunea are loc în contextul reluării procesului educațional în instituțiile de învățământ și are ca scop oferirea suportului informațional necesar tuturor elevilor, cadrelor didactice/ manageriale și părinților în gestionarea comportamentului în situații de criză, provocate de pandemia virusului COVID-19, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, astfel, la nivelul fiecărui raion a fost desemnată o persoană responsabilă de monitorizarea cazurilor de infectare cu virusul COVID-19 în instituțiile de învățământ. În cadrul procesului se respectă normele deontologice și cerințele privind protecția datelor cu caracter personal.

Lista specialiștilor din cadrul organelor locale de specialitate din domeniul învățământului și numărul de telefon al Liniei Verzi din fiecare raion poate fi vizualizată pe site-ul instituției.

De asemenea, pentru semnalarea situațiilor dificile în legătură cu redeschiderea instituțiilor de învățământ, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a creat Formularul Verde: Siguranță în Educație, în care pot fi descrise problemele și riscurile acestora. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!