ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 40 mii de angajați din sistemul medical vor primi de astăzi salarii mai mari

09:38 | 01.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. Peste 40 mii de angajați din sistemul medical, printre care medici, asistenți medicali, infirmiere și șoferi de ambulanțe, vor primi de astăzi salarii mai mari cu 30 la sută, comunică MOLDPRES.

Șeful statului, Igor Dodon, a specificat azi, la finele ședinței comune cu conducerea țării, că aceasta este prima etapă de creștere a salariilor pentru personalul medical, urmând alte două, pentru ca până în vara anului 2021 salariile să fie dublate.

„Anul 2020 este primul an când și pensiile vor fi indexate de două ori pe an”, a precizat Dodon.

De majorarea salariilor vor beneficia și personalul medical din instituțiile din subdiviziunile medicale ale Ministerului Apărării, MAI, Administrației Naționale a Penitenciarelor, SIS, instituțiilor de asistență socială, centrelor de aziluri finanțate din bugetul de stat, ANSP, Agenției de Transplant, Centrului de Medicină Legală, Centrului Național de Transfuzie a Sângelui și ale Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

img20006962

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!