ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 80 de șoferi au fost prinşi băuţi la volan în timpul minivacanței

10:50 | 01.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. Peste 80 de șoferi au fost prinşi băuţi la volan și peste 2000 au depășit limita de viteză în cele cinci zile de odihnă de la finele lunii august, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului Național de Securitate Publică, în timpul minivacanței, inspectorii au aplicat sancțiuni pentru 4200 de conducători auto care au încălcat regulile de circulație.

Astfel, peste 80 de șoferi au fost depistați conducând în stare de ebrietate, alți nouă au refuzat să treacă testul alcoolscopic. Circa 253 nu aveau cuplată centura de siguranță, iar 602 conducători auto au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor. De asemenea, 236 de șoferi nu au respectat regulile de oprire și acordare de prioritate pietonilor. Totodată, oamenii legii au intervenit la peste 330 de apeluri parvenite la numărul 112. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!