ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vama a încasat peste 13 miliarde de lei în primele opt luni ale anului curent

12:15 | 01.09.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. Încasările Serviciului Vamal (SV) în primele opt luni ale acestui an se ridică la peste 13.8 miliarde de lei, în luna august fiind colectate la bugetul de stat circa două miliarde de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor SV, pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate 41704 de declarații vamale și constatate 340 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum.

Tot în perioada vizată, au fost întocmite 256 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de circa 820 mii de lei.

img20006971

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!