ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O companie germană și-a deschis o unitate de producere în R. Moldova

13:44 | 04.09.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 4 sep. /MOLDPRES/. Compania germană Magnetec Components SRL, parte a concernului german Magnetec-Gesellschaft für Magnettechnologie mbH, și-a lansat astăzi activitatea în cadrul Zonei Economice Libere (ZEL) Bălți, informează MOLDPRES.

Investiția companiei germane se ridică la cca 5 milioane de dolari SUA, fiind deschise peste 70 de locuri de muncă.

Prezent la evenimentul de deschidere, ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a declarat că Republica Moldova are un potențial investițional care trebuie valorificat și dezvoltat, în pofida tuturor provocărilor.

„Mă bucur de fiecare dată când un nou investitor decide să-și extindă afacerea în Republica Moldova. Noi depunem eforturi pentru a crea condiții confortabile pentru investitorii străini, iar faptul că aceștia aleg țara noastră ca destinație pentru business, este o confirmare că ne reușește", a menționat oficialul.

Magnetec-Gesellschaft für Magnettechnologie mbH este o companie cu renume mondial specializată în producerea bobinelor inductive pentru industrii constructoare de mașini, surse regenerabile, electrotehnică, precum și industria automotive. Printre clienții săi sunt companii precum Siemens, Aptiv, Bosch, inclusiv și clienți din industria automotive cum ar fi Tesla, Volkswagen, Daimler și Ford.

img20007067

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!