ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două întreprinderi din capitală au fost deconectate de la rețeaua de canalizare pentru deversarea apelor industriale

15:17 | 07.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Pentru deversarea apelor industriale în canalizarea publică, SA „Apă-Canal Chișinău” a deconectat, săptămâna trecută, două întreprinderi de la rețea, transmite MOLDPRES.

Primăria municipiului Chișinău a anunțat astăzi că responsabilii de la SA „Apă-Canal Chișinău” au remis alte prescripții la adresa agenților economici privind înlăturarea cauzelor de neconformitate la deversarea apelor uzate în rețeaua publică de canalizare. În cazul neconformării, alte întreprinderi producătoare de ape uzate vor fi deconectate de la rețeaua de apă și canalizare.

De asemenea, primăria a cerut SA „Apă-Canal Chișinău” să inspecteze rețelele de canalizare interioare și procesul tehnologic al agenților economici, cu actualizarea cărții tehnice, și semnarea contractelor noi, după caz.

Întreprinderilor producătoare de ape uzate li se va cere prezentarea de soluții tehnice pentru montarea propriilor stații de epurare sau de preepurare.

Potrivit municipalității, în iulie 2021, întreprinderile care produc ape uzate vor trebui să aibă propriile stații de epurare.

img20007107

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!