ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

4858 de locuințe au fost cumpărate prin programul guvernamental „Prima Casă"

16:06 | 07.09.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă" au fost procurate până în prezent 4858 de locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,4 miliarde de lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,2 miliarde de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor,  din numărul total al beneficiarilor, 3350 sunt familii, iar 1508 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 ani.

De asemenea, 687 de persoane beneficiază de compensații din bugetul de stat în cadrul programului Prima Casă 2, 1827 – în cadrul programului Prima Casă 3, 392 – în cadrul programului Prima Casă 4, iar 1 – în cadrul programului Prima Casă 5.

Suma compensațiilor acordate din bugetul de stat pentru acoperirea parțială a cheltuielilor pe care le suportă beneficiarii pentru achitarea creditului ipotecar în cadrul Programului de stat „Prima casă" constituie 21,6 milioane de lei. Astfel, în cadrul programului Prima Casă 2 au fost acordate compensații din bugetul de stat în valoare totală de 6,2 milioane de lei, în cadrul programului Prima Casă 3 – 13,6 milioane de lei, iar în cadrul programului Prima Casă 4 – 1,7 milioane de lei.

Valoarea medie a locuințelor procurate este de 597,4 mii de lei. Din numărul total de locuințe procurate, 4460 sunt apartamente, iar 398 - case de locuit individuale.

Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă" poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale.

img20007110

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!