ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful ANSP a prezentat scuze publice după o declarație făcută într-o emisiune TV

11:50 | 08.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, a venit astăzi, în cadrul unui briefing, cu explicații și scuze publice după ce mesajul său expus în cadrul unei emisiuni TV a generat un val de nemulțumiri în spațiul public, comunică MOLDPRES.

„Pornim de la sintagma povară, am făcut referință medicală, dar nu și socială. Îmi aduc scuzele de rigoare acelor persoane care într-un fel sau altul au înțeles exprimarea mea. Din punct de vedere medical eu consider că m-am exprimat corect. Eu sufăr alături de toate persoanele care au suferit în urma pandemiei COVID-19. Vreau să aduc scuzele de rigoare pentru sintagma care a fost greșit interpretată”, a declarat Furtună în cadrul briefingului.

Astăzi, mai mulți politicieni din opoziție, dar și reprezentanți ai societății civile, i-au cerut șefului ANSP, Nicolae Furtună, să-și dea demisia, după ce acesta a declarat la un post de televiziune că „persoanele decedate de COVID-19 au fost o povară pentru ei înșiși și pentru cei din jur”.

În același timp, într-o postare pe o rețea de socializare, șeful statului Igor Dodon a anunțat că „își exprimă regretul și consternarea față de declarațiile făcute de directorul ANSP, Nicolae Furtună".

„Scuzele publice nu sunt deloc suficiente atunci când printr-o declarație afectezi moral un număr mare de oameni. Nu am obiecții față de activitatea domnului Furtună, știu că a muncit din greu în această perioadă pandemică foarte complicată, dar declarația complet inadecvată pe care a făcut-o îi afectează grav credibilitatea pentru activitatea sa de mai departe. Consider că după această afirmație nu mai are calitatea morală să ocupe funcția de director ANSP și trebuie să demisioneze. Am transmis și Guvernului poziția mea și aștept o decizie conformă cu așteptările opiniei publice", a scris Dodon.

img20007131

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!