ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile vor împrumuta 70 milioane de euro pentru a lupta cu efectele pandemiei COVID-19

12:04 | 08.09.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Republica Moldova va contracta un împrumut în valoare de circa 70 milioane de euro pentru lupta cu efectele pandemiei COVID-19. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a decis astăzi să propună Legislativului ratificarea Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea Proiectului ”Răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii”, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, din cei 70 mln de euro, circa 40 vor fi alocate pentru sistemul de sănătate. Sursele financiare vor fi utilizate pentru achiziția echipamentelor medicale și a materialelor consumabile, reabilitarea unităților medicale, precum și mobilizarea de expertiză suplimentară pentru a asigura un răspuns de urgență la COVID-19.

Pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii vor fi destinate 30 milioane de euro. Finanțarea va fi alocată pentru capitalul circulant și nevoile de investiții ale întreprinderilor afectate de criză, ajutându-le să păstreze locurile de muncă.

Maturitatea maximă a creditului pentru componenta sănătate este de 15 ani și, respectiv, 6 ani pentru componenta întreprinderile micro, mici și mijlocii.

Acordul dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea Proiectului ”Răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii” a fost semnat pe data de 29 iulie 2020.

img20007133

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!