ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Observatorii internaționali și jurnaliștii străini acreditați la alegerile prezidențiale nu vor sta în carantină

14:36 | 08.09.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Observatorii internaționali și jurnaliștii acreditați la alegerile prezidențiale din Republica Moldova nu vor avea obligația de a sta în carantină 14 zile, chiar dacă vin din state declarate zonă roșie, transmite MOLDPRES.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, la propunerea Comisiei Electorale Centrale, a decis ieri ca observatorii internaționali la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova planificate pentru 1 noiembrie 2020, care reprezintă organizații internaționale, guvernele statelor străine, organizații neguvernamentale din străinătate, experții internaționali în domeniul electoral, precum și jurnaliști străini vor putea intra în Republica Moldova chiar dacă vin din statele clasificate ca zonă roșie. Totodată, s-a hotărât ca persoanele care nu vor prezenta semne clinice de infecție respiratorie, chiar dacă vin din țările clasificate ca zonă roșie, să nu fie obligate să respecte regimul de autoizolare de 14 zile.

Observatorii internaționali urmează să dețină dovada acreditării eliberate de către Comisia Electorală Centrală, iar jurnaliștii străini – de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Organizațiile internaționale și cele din străinătate pot depune cereri pentru acreditarea observatorilor doar după recepționarea unei invitații din partea CEC. Termenul limită pentru depunerea actelor pentru acreditare este data de 24 octombrie 2020.

img20007150

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!