ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

COVID-19 este printre top trei amenințări de securitate la adresa Republicii Moldova

09:27 | 10.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Pandemia de coronavirus, nesoluționarea conflictului transnistrean și siguranța spațiului informațional moldovean sunt top trei amenințări de securitate la adresa Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

În cadrul unui interviu oferit MOLDPRES, directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Alexandr Esaulenco, a calificat nesoluționarea conflictului transnistrean drept prioritatea „zero” în investigațiile SIS – sub aspect de integritate teritorială, securitate militară, economică și socială. „Nesoluționarea acestuia afectează atât siguranța cetățenilor noștri și a Republicii Moldova per ansamblu, cât și reprezintă un factor de insecuritate regională”, a spus directorul SIS.

Referindu-se la siguranța spațiului informațional, oficialul a specificat că spațiul cibernetic este o platformă pentru proliferarea activităților criminale, dar și de radicalizare. ”Această dimensiune prezintă o serie de riscuri emergente pe care SIS le monitorizează constant”, a specificat Esaulenco.

img20007204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!