ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul de Informații și Securitate nu se va antrena în dispute politice

11:30 | 10.09.2020 Categorie: Politic

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Serviciul de Informații și Securitate este o instituție prin excelență apolitică și nu se va lăsa antrenat în dispute politice, transmite MOLDPRES.

Directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Alexandr Esaulenco, a declarat în cadrul unui interviu oferit MOLDPRES, că deși există tendinţe de implicare a SIS în diverse dispute, acest lucru nu se va întâmpla. “Cei care vor să ne facă să încălcăm principiul de instituție apolitică, se vor dezamăgi cu siguranță”, a spus Esaulenco.

Potrivit oficialului, doar o informare corectă şi oportună a cetățenilor contribuie la promovarea culturii de securitate în societatea moldoveană. “Dezinformările și manipulările afectează mai puțin activitatea Serviciului, dar cu siguranță produc efecte nefaste în domenii precum coeziunea socială ori spiritul civic”, a specificat oficialul.

În același timp, directorul SIS a subliniat că, într-o societate democratică, dreptul la libera exprimare este unul fundamental, dar că “este regretabil faptul că procesele de manipulare/dezinformare sunt inspirate anume de actori care apriori trebuie să fie formatori de opinie publică”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!