ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului a fost extins

12:51 | 11.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Termenul de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului a fost extins până la 1 septembrie 2022. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de către Legislativ, comunică MOLDPRES.

Termenul de înmatriculare urma să expire în anul curent. Potrivit documentului, extinderea lui cu doi ani va oferi locuitorilor din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender dreptul de a accede în traficul internațional cu vehiculele proprii doar în cazul în care acestea sunt înmatriculate de autoritățile statului, în temeiul Convenției asupra circulației rutiere, încheiată la Viena în anul 1968 și la care Republica Moldova a aderat prin Hotărârea Parlamentului nr.1318/1993.

Modificările operate în legislație contribuie la consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

img20007259

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!