ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a adoptat legea privind asigurarea subvenționată în agricultură

12:56 | 11.09.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat, în cadrul ședinței de astăzi, Legea privind asigurarea subvenționată a riscurilor de producție în agricultură, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, legea are ca scop stimularea accesului fermierilor la asigurările în agricultură,  protejarea intereselor acestora în procesul de asigurare, crearea posibilității asigurării calității recoltei, extinderea listei de obiecte și riscuri a căror asigurare urmează a fi subvenționată, stimularea creditării fermierilor prin acordarea posibilității achitării primei de asigurare de către beneficiarul asigurării.

Totodată, se propune achitarea primei de asigurare în mai mult de două tranșe, ceea ce va reduce povara financiară asupra producătorului agricol asigurat.

Se propune excluderea obligativității prezentării extrasului din registrul producătorilor agricoli care au încheiat contracte de asigurare, eliberat de autoritățile publice locale, cu privire la existența bunului asigurat.

În lectura finală, proiectul de lege a fost comasat cu proiectul de Lege cu privire la modificarea și completarea Legii privind asigurarea subvențională a riscurilor de producție în agricultură.

img20007260

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!